NOUA ARHIVĂ ROMÂNEASCĂ

revistă on-line de istorie, documente şi „monografii locale”

A FOST PATRIARHUL TEOCTIST ASASINAT? – Ipoteze într-un documentar CIVIC MEDIA octombrie 15, 2007

Filed under: dezvaluiri — ARP @ 7:37 pm

Dosar: CARE ESTE ADEVARUL PRIVIND MOARTEA PATRIARHULUI?
Omerta medicilor in cazul «Teoctist». Procurorii cer o expertiza medico-legala proprie
WWW*TEO
Procurorii Parchetului de pe lânga Judecatoria sectorului 2 au dispus efectuarea unei expertize medico-legale menite sa elucideze imprejurarile in care s-a produs decesul Patriarhului Teoctist. Expertiza dispusa de anchetatori va fi facuta pe baza actelor medicale intocmite in perioada in care inaltul prelat s-a aflat internat la Spitalul Fundeni, institutie spitaliceasca unde acesta a murit dupa ce a suferit o interventie chirurgicala. Institutul de Medicina Legala Mina Minovici are la dispozitie o luna pentru finalizarea acestei expertize, a carei efectuare a fost dispusa de procurori pentru ca procedura intocmirii unui certificat medico-legal de deces, obligatorie in cazul decesului unei persoane aflate in ingrijirea unei institutii spitalicesti, nu a fost respectata in cazul Patriarhului.
In general, in cazuri in care exista suspiciuni de culpa medicala, institutia care trebuie sa se pronunte este Colegiul Medicilor. Pâna in prezent insa, procurorii nu au primit niciun raspuns din partea Colegiului Medicilor, motiv pentru care au dispus expertiza la IML.
La o saptamâna de la moartea Patriarhului Teoctist, Asociatia Civic Media a solicitat procurorului general al României, Codruta Kovesi, investigarea imprejurarilor care au condus la decesul inaltului prelat.Pâna in prezent, procurorii i-au audiat pe medicii Ionel Sinescu si Dan Tulbure, aducându-le la cunostinta si faptul ca va fi dispusa aceasta expertiza. (Sursa: Cristian Stanescu / Gardianul / 15.10.2007) . Potrivit legislatiei in vigoare, moartea Patriarhului Teoctist este «suspecta» >>>Cititi mai mult aici…>>>

Reclame